Vol verwachting klopt haar hartje…

De aftelkalender hangt al op, over het verlanglijstje wordt al nagedacht, het Sinterklaasjournaal wordt al fanatiek gekeken. Vol verwachting klopt haar hartje…

Ieder jaar vieren wij met ons gezin en met de familie Sinterklaas. Maar dit jaar vind ik hem toch wel extra bijzonder. De oudste wordt in januari 5 jaar en de jongste is nu 2,5 jaar en staan beide midden in het feestgedruis. Aan de ene kant ontzettend leuk, want ik kan zelf onwijs genieten van deze dagen. Maar aan de andere kant is het toch altijd een dingetje. Het is spannend en brengt veel drukte en onvoorspelbaarheid met zich mee.

Om deze leuke tijd ook echt leuk te houden voor iedereen, proberen wij het hier thuis zo voorspelbaar en zo rustig mogelijk te laten verlopen. Afgelopen zondag heb ik samen met de oudste een (aftel)kalender gemaakt. Hier hebben we alles opgezet wat we de komende weken gaan doen: kijken bij de intocht, wanneer zetten we onze schoen, wanneer vieren we pakjesavond en wanneer gaat hij weer naar Spanje. Het geeft overzicht en duidelijkheid en dat zorgt voor rust hier in huis. Op deze manier kunnen we er allemaal van genieten!

Naast alle ‘bijzondere activiteiten’ proberen we zoveel mogelijk te doen wat we altijd doen. Ritme en regelmaat, op tijd naar bed en geen gekke dingen maakt dat het ook echt die leuke tijd is zoals ik me hem van vroeger als kan herinneren.

Allemaal alvast een fijne tijd! Geniet van alle mooie momenten ❤️

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *