Over mij

Ik ben Neeke Schol, 38 jaar en woon al zolang ik het me kan herinneren in Oud-Beijerland. Samen met mijn vriend en drie heerlijke kinderen wonen wij in het centrum van het dorp.

Als klein meisje wist ik al dat ik het onderwijs in wilde gaan en ben ik zonder twijfel van de Havo doorgegaan naar de PABO. Na ontvangst van mijn diploma ben ik direct aan de slag gegaan in Numansdorp en later in Oud-Beijerland. Naast mijn werk heb ik altijd opleidingen en/of cursussen gevolgd. Zo heb ik de tweejarige opleiding tot vakdocent bewegingsonderwijs afgerond (met MRT aantekening), de basisopleiding intern begeleider gevolgd en heb ik de opleiding Master Special Educational Needs (gericht op begeleiden) voltooid.

Na jaren in het basisonderwijs als groepsleerkracht te hebben gewerkt, heb ik ook ruim 7 jaar in het speciaal basisonderwijs gewerkt. Gestart als leerkracht voor leerlingen met gedrag- en/of leerproblemen de laatste jaren werkzaam als intern begeleider van deze doelgroep.

Tijdens mijn werk als leerkracht en intern begeleider heb ik gemerkt dat ik een intuïtief vermogen heb om aan te voelen hoe ik een kind het beste kan benaderen en wat ze nodig hebben om tot hun recht te komen. Ook het in één oogopslag zien welke kinderen even een extra praatje of aandacht nodig hebben, is iets waar ik dagelijks mijn voordelen mee doe. Het aansturen, begeleiden en het samen zoeken naar een (soms simpele) oplossing is iets wat ik het allermooist vind om te doen.

Ik kwam erachter dat ik naast mijn werkzaamheden in het onderwijs meer met dit gevoel en mijn intuïtie wilde doen. Om deze reden heb ik tevens een opleiding tot kindercoach gevolgd. Daarnaast heb ik meerdere (vak)trainingen en cursussen gevolgd en zal ik deze ook jaarlijks blijven volgen.