‘Mam, ik verveel me’

We zijn nog maar net terug van twee heerlijke weken in Zeeland en de eerste begint al te mopperen dat er thuis niets te doen is. Ik snap het. Ook ik moet schakelen. Het niets moeten, het heel de dag buiten zijn, doen waar je zin in hebt en het genieten van elkaar. Dat is zo fijn!

Ook al hebben de kinderen en ik nog vakantie, thuis is toch anders. En weet je, stiekem baal ik er van. Dat heerlijke vakantie gevoel wil ik zo lang mogelijk vasthouden. Thuis val je vaak snel weer in je oude patroon dat het soms geen vakantie meer voelt.

Met mijn oudste dochter zat ik te brainstormen over wat we de komende weken nog wilden gaan doen. We speurden het internet af naar leuke ideeën en kwamen eigenlijk alleen maar op pretparken uit. Ik vind het leuk hoor een pretpark, maar zelf een beetje overdreven om nog vier weken lang meerdere pretparken te bezoeken. Los van het geld, vind ik het ook niet nodig. Leuke momenten kun je zelf creëren. Het plezier en geluk zit hem soms juist in de kleinere dingen.

Samen bedachten we allerlei leuke dingen om thuis en in onze omgeving te doen. Heerlijk zo samen. Wat heeft ze een creativiteit en een fantasie!
Vervolgens kwam mevrouw ook nog met het voorstel om er twee grabbeltonnen van te maken. ‘Zo is het extra spannend wat we wanneer gaan doen’. Samen met haar broertje ging ze aan de slag en ontstonden er twee grabbelpotten: “De toffe uitjes” en “leuke dingen thuis” pot. Het grabbelen kon beginnen!

Afgelopen week hebben we voor het eerst van de grabbelpotten gebruik gemaakt. (Niet alle dagen overigens, want er kwamen speeldates en een onverwachtse logeerpartij bij opa en oma op de planning. Daar kan geen grabbelpot tegenop!). Maar we hebben wel al genoten van een geweldig zelfbedachte poppenkastvoorstelling, het lezen van allerlei boeken, het verjaardagsfeest van knuffels Ollie en Pingui, het maken van een tent en een bezoek (inclusief speurtocht) aan Plukhoek Mookhoek. Wat een fijne week was dit vol ontspannen activiteiten. Zo voelt het toch echt aan als vakantie!

Benieuwd naar wat we deze week gaan doen? Op mijn Instagramaccount @prakijk_neeke deel ik bijna dagelijks onze activiteiten.