Kindercoaching

Ouders en kinderen vanaf ongeveer 4 t/m 12 jaar zijn bij mij van harte welkom!

Ik bied oplossingsgerichte hulp aan kinderen en hun ouders. Ieder kind zit weleens niet zo lekker in zijn vel, maar als zo’n periode langer aanhoudt kan kortdurende hulp erg fijn zijn.

Mijn coaching sessies zijn ontspannen en met behulp van spel, creatieve werkvormen en gesprekstechnieken help ik het kind te ontdekken welke kwaliteiten het bezit en welke oplossing er is voor wat er speelt of wat er positief verandert kan worden.

Tijdens de sessies wordt je kind zich bewust van wat het voelt, denkt en doet. Vanuit die bewustwording kan je kind zelf kiezen of het de situatie wil veranderen en hoe. Soms is het niet eens nodig om iets te veranderen maar is het al fijn om te weten waarom je doet zoals je doet.

Elk kind en elke situatie is uniek. Samen proberen we een oplossing te vinden.
De hulpvraag kan o.a. liggen op het gebied van:

Sociale problemen, zoals een laag zelfvertrouwen, faalangst, negatief zelfbeeld, weerbaarheid.
Emotionele problemen, zoals het verlies van een dierbare, een scheiding, onverklaarbaar verdriet, gedrag wat niet bij de leeftijd past.
Gedragsproblemen, zoals pesten, druk/opstandig gedrag, clownesk gedrag, moeite met samenwerken.
Het leren omgaan met bijzondere eigenschappen, zoals ADHD, autisme, dyslexie.

Hierboven staan enkele voorbeelden. Stel dat je met een andere hulpvraag zit, mag je ook altijd contact met me opnemen. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

Het kan zijn dat de hulpvraag te complex is en er hulp nodig is van andere experts. Op zo’n moment zal ik je doorverwijzen naar andere hulpverleners.