Kindercoaching

Als ouder wil iedereen dat zijn of haar kind vrolijk en zonder zorgen opgroeit. Wanneer je ziet dat je kind ergens mee worstelt en zich niet prettig voelt, wil je hier graag verandering in brengen. Meestal lukt dit wel en is het na een tijdje weer opgelost.

Maar soms heb je van alles geprobeerd en houdt het langer aan. Je komt er niet uit en je wilt graag dat je kind weer helemaal zichzelf is, vrolijk en blij kan zijn!

Op zo’n moment kan ik, als kindercoach hulp bieden. In een ontspannen sfeer waar niets moet en alles mag volg en begeleid ik je kind op weg naar de oplossing. De oplossing is wat bij het kind past en vanuit het kind zelf komt. Samen gaan we op zoek naar de beste manier om met de moeilijkheden om te gaan.

De sessies zijn ontspannen en met behulp van spel, creatieve werkvormen en gesprekstechnieken help ik het kind te ontdekken welke kwaliteiten het bezit en welke oplossing er is voor wat er speelt of wat er positief verandert kan worden.

Tijdens de sessies wordt je kind zich bewust van wat het voelt, denkt en doet. Vanuit die bewustwording kan uw kind zelf kiezen of het de situatie wil veranderen en hoe. Soms is het niet eens nodig om iets te veranderen maar is het al fijn om te weten waarom je doet zoals je doet.