Joehoeee, vakantie!!!

Joehoeeeee vakantie!!! Heerlijk, twee weken aanrommelen, leuke dingen ondernemen, veel feesten en partijen en tijd voor elkaar!

Toch benauwde het me ook wel een beetje… Niet alleen Kerst en Oud & Nieuw staan op de planning, ook Saar wordt begin januari 5 jaar dus de agenda is al erg vol. Misschien wel een beetje te vol. Alleen al door alle feestdagen zit al bijna meer dan de helft van de vakantie volgepland. Wanneer hebben we dan onze pyjama ochtenden? Wat en wanneer ga ik met de kinderen iets doen, terwijl Rik aan het werk is? Hoe gaan we dan ook nog echt tijd voor ons vieren creëren?

In een opwelling heb ik afgelopen vrijdag een hotel voor één nachtje geboekt. Een heerlijk familiehotel in Zeeland met een zwembad, een binnenspeeltuintje en een mini bioscoopje.  En niet te vergeten ’s ochtends een lekker ontbijtbuffet! Nog even voordat de drukte van alle feestdagen zou gaan beginnen, echt even tijd voor ons gezin.

Het zag er niet alleen geweldig op de foto’s uit, dit was het ook! De hotelkamer was prachtig! De kinderen sliepen samen in een geweldig bed en dat vonden ze fantastisch. Niet alleen het bed, ook het samen slapen op de slaapkamer was een feestje! Wat hebben we genoten van dit nachtje weg en het samen zijn met elkaar. Lekker relaxen, zwemmen, spelen en heerlijk eten. Het was echt fijn om er even uit te zijn!

En toen waren we weer thuis (wat ik stiekem ook altijd wel weer lekker vind, hihi). Even snel de boel opgeruimd  en vervolgens ben ik de auto ingesprongen om boodschappen te doen voor de komende dagen. Het viel me echt alles mee in de supermarkt! Ik had een enorme drukte en lege schappen verwacht, maar wat was het relaxt boodschappen doen. Het was rustiger dan op bijvoorbeeld een zaterdagochtend en alle schappen lagen nog vol, heerlijk!

Toch wel heel blij dat ik alles nog in huis heb kunnen halen, ben ik nog even snel de Action ingerend in de hoop nog het één en ander voor Saar der feestje te kunnen scoren. Helaas, kon ik daar niet voor slagen. Wel ging ik naar huis met een mooi en overzichtelijk planbord. Hier was ik al even naar op zoek!

De afgelopen tijd heb ik steeds zelfs allerlei kalender in elkaar geknutseld, maar dit scheelt me toch wel enorm veel tijd en werk! Saar wil graag weten wanneer we wat gaan doen, hoeveel nachtjes het nog slapen is etc. Met dit planbord heeft ze overzicht over de hele week. Ik vind het echt ideaal!

Het bord wil ik iedere zondag met elkaar gaan invullen. Het geeft overzicht, wat zich vertaald in rust. En laten we deze rust nou juist in deze drukke dagen heel erg fijn vinden!

Ik ben wel erg benieuwd… Maken jullie gebruik van een planbord of een kalender? Hoe doen jullie dat?

De volgende keer zal ik mijn tips en trics met jullie delen! Maar voor nu gaan we vooral genieten van gezellige dagen en elkaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *