Begeleidingspakket op maat!

De afgelopen periode is een rare tijd geweest. Waar het thuisonderwijs voor de één erg goed is gegaan, was het voor de ander een pittige periode. Wat was er dan zo pittig? Als ouder werd je ook ineens leerkracht en dat is toch wel een ander vak! Doe ik het wel goed? Leg ik het wel goed uit? Wordt de leerstof opgepikt? Oefenen we wel genoeg? Vragen die echt niet gek, maar juist heel logisch zijn!

Nu de kinderen weer naar school gaan, zullen veel leerkrachten gaan bekijken hoe de kinderen de leerstof hebben opgepikt. Zeer waarschijnlijk niet perse om er een cijfer aan te koppelen, maar meer om te kijken welke leerstof de kinderen beheersen en wat ze nog lastig vinden. Het lastige is dat deze periode op school relatief kort is. Na 6 weken onderwijs start alweer de zomervakantie, welke ook weer 6 weken duurt. Waar het ene kind hier totaal geen problemen van ondervindt, kan het voor het andere kind toch weer een lange periode zijn om helemaal niets te doen.

Iets wat ik in mijn praktijk veel terugzie is dat structuur, regelmaat en herhaling voor veel kinderen heel prettig is. Een lange periode niets doen of een enkele keer iets, kan voor sommige kinderen onoverzichtelijk, lastig en vervelend worden ervaren. Door in de vakantie regelmatig iets te blijven doen, blijven kinderen in een ritme wat voor sommige kinderen erg prettig is. Ze hebben overzicht, er is duidelijkheid en dit geeft kinderen rust en zelfvertrouwen. Buiten dat het kinderen deze voordelen oplevert zullen ze didactisch ook niet stil komen te staan en beter in de lesstof komen te zitten.

Juist de structuur en regelmaat zul je in mijn begeleidingspakketten terug zien. Vaste werkwijzen, afgewisseld met verschillende werkvormen zorgen ervoor dat het voor kinderen overzichtelijk is en zeker ook leuk blijft. Naast alle benodigdheden zit er ook een weekplanner bij, zodat de kinderen precies zien wat ze op welke dag kunnen doen. Dit is geen 5 dagen werk en ook geen dagvullend programma. Wel zorgt het ervoor dat de leerstof onderhouden blijft en je kind een fijne start na de zomervakantie kan gaan maken!